Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Dagligt allehanda
Isbn: 978-87-2637-920-4
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Memoarer & Biografier Litteraturvetenskap
Tillgänglig sedan: oktober 2020

E-bok

Dagligt allehanda

En konstnär försöker komma underfund med sitt motiv. En författare, som är fjorton år, skriver en ruggigt spännande berättelse. Samma författare skickar flera årtionden senare brev till allsköns tidskrifter och förlag för att få förskott på sina böcker. Hur ser en författares vardag ut? Vad fyller dagarna? Skrivande, tänkande, ett evigt omkringvankande.

Åtminstone om man försöker gå på djupet i Lars Ardelius vittförgrenade och intrikata författarskap. Detta är en tänkebok, en novellsamling, en samling med brev och utkast, tidningsartiklar och notiser. Det är en skattgömma för alla som är intresserade av att gå till botten med vad en författare tänker på – och hur en författare arbetar. Ett måste för alla med författardrömmar!

Lars Ardelius (1926-2012) var en svensk författare och psykolog. Han debuterade 1958 och skrev ett trettiotal böcker, allt från samhällsskildringar till självbiografier och historiska epos. Han tilldelades ett antal olika utmärkelser och priser, bland annat Stora romanpriset 1973 och Aniara-priset 1979.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone