Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Är du med oss?
Isbn: 978-91-7987-094-2
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Lättläst
Tillgänglig sedan: augusti 2020

E-bok

Är du med oss?

Det börjar en ny tjej i Hannes klass. Vilma kommer från Stockholm och de flesta verkar bli imponerad av henne. Sara också, hon vill gärna ta hand om Vilma och visa henne runt. Hannes tycker att Vilma säger konstiga, nästan rasistiska saker till Aisha och Hamid. Det låter som fakta när hon säger dem, men stämmer det verkligen? När Vilma antyder att Hannes är kär i Aisha är det i alla fall inte sant. Hannes tycker ju så mycket om Sara! Men Sara verkar mer tro på Vilma än på Hannes, och de blir osams. Är de inte ihop längre?

Är du med oss? är Katarina von Bredows fjärde bok om Hannes. Katarina är mycket ute på skolor och pratar om sitt arbete som författare och läsning. Då ser hon tydligt behovet av bra lättläst litteratur för de som kämpas med sin läsning. Därför skriver hon den lättlästa serien om Hannes, vänskap och kärlek. Sådant hon är expert på att skriva om.

Så här tyckte BTJ om andra delen i serien (Ska vi bada, eller?): "Det är den första spirande kärleken som Katarina von Bredow beskriver på ett alldeles utmärkt sätt. Det ovanliga är att man får se berättelsen genom Hannes ögon. /.../ Den visar att pojkar har samma känslor som flickor; de kan också vara osäkra både i hur de ska förhålla sig till flickvännen och sina killkompisar. Vågar man visa att man är kär? Tjejer som väljer att läsa boken kan få en förståelse för att det motsatta könet kanske innerst inne inte är så tuffa som de vill verka. En utmärkt lättläst bok om den första kärleken." (Agneta Warheim, BTJ)

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone