Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Kvinnan i den vita kimonon
Isbn: 978-87-4280-191-8
Publisher: Jentas
Category:
Novels
Accessible since: August 2020
Narrator: Frida Bergh
Length: 10 hours 40 minutes

Audiobook

Kvinnan i den vita kimonon

Två kvinnor skiljs åt av både hav och årtionden, ändå är de oupplösligt sammanlänkade av gemensamma hemligheter.

Japan, 1957. Sjuttonåriga Naoko Nakamuras arrangerade äktenskap ska säkra hennes familjs ställning i det traditionella japanska samhället. Men Naoko är förälskad i en amerikansk sjöman och om hon gifter sig med honom kommer hon dra skam över hela sin familj.
När det visar sig att Naoko bär på sjömannens barn faller hon i onåd och blir ivägskickad, och tvingas till ofattbara val med konsekvenser som kommer att kasta sin skugga över flera generationer.

USA, nutid. Medan Tori Kovac sköter om sin döende pappa hittar hon ett brev med ett omskakande avslöjande. Tori ger sig av för att ta reda på sanningen, på en resa som för henne till en avlägsen kuststad i Japan där hon måste möta det förflutnas demoner för att bana väg för försoning.

Kvinnan i den vita kimonon är inspirerad av verkliga händelser, och målar upp ett brännande porträtt av en kvinna som slits mellan sin kultur och sitt hjärta, och en annan kvinna som gett sig av på en resa för att upptäcka vad ett hem verkligen är.

"En historisk roman som bygger på noggrann research, inspirerad av författarens fars upplevelser under militärtjänsten. Den belyser ett mörkt kapitel i Japans historia som är okänd för många läsare." – BOOKLIST

"Johns väver samman det förfl utna och nuet på ett fantastiskt sätt ... berättelsen är sprungen ur grundliga efterforskningar, den är rörande med en filmisk känsla." – TORONTO STAR

"En stark och minnesvärd debut." – PUBLISHERS WEEKLY

Ana Johns studerade radio- och tv-journalistik och arbetade i över tjugo år inom kulturen, både som konstnärlig ledare och som egen företagare, innan hon sadlade om till att skriva skönlitterärt. Kvinnan i den vita kimonon klättrade omedelbart upp på Globe and Mail & Toronto Stars bästsäljarlista och blev utvald av BBC Radio2 Book Club. Boken finns utgiven på 20 olika språk och är hennes första historiska roman.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone