Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Halta Pegasens ägg
Isbn: 978-87-2642-319-8
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Pedagogik
Tillgänglig sedan: juni 2020

E-bok

Halta Pegasens ägg

Allt hänger samman. I sin vindlande essä och tankebok berättar Lars Hesslind om nervsystem, demokrati, språk och kunskap. Författaren är tillbaka med nya idéer som han vill fördjupa med sin samtalspartner, kakelväggen på cafétoaletten i Göteborg.

"Böcker är relationer som det gör ont att skiljas från", säger Lars Hesslind, för han tror på litteraturens och samtalets magi. Han är beläst, öppen och lyhörd, och han vet också vad han själv behöver. Kroppen och själen tillsammans styr vårt välbefinnande.

Författaren, folkbildaren och debattören Lars Hesslind (1935–2010) skrev ett trettiotal romaner, barnböcker och läroböcker. Han gjorde också manus för tv, radio och film, och engagerade sig för barn med läs- och språksvårigheter. Uppväxten i ett fattigt arbetarkvarter i Göteborg kom att prägla hans författarskap. År 1983 startade han Författarskolan i Marstrand där han var rektor fram till sin bortgång.

I sina kakelväggssamtal för Lars Hesslind en intressant diskussion om psykiskt välbefinnande och hjärnans inverkan på kropp och själ.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone