Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Det moraliska dilemmat
Isbn: 978-91-8853-399-9
Förlag: Bokförlaget Mormor
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juni 2020

E-bok

Det moraliska dilemmat

Det är sent i november i  Stockholm 2018. Lena Bornedahl har jobbat som handläggare på Arbetsförmedlingen i snart fyrtio år. Hon har ett liv som fungerar som det ska. Om det inte vore för oron i kroppen och det lilla illamåendet inför varje ny arbetsdag .Och för Idioten som förföljer henne och vars hot hon kanske borde ta på allvar.
Ola Nordgren smygsuper för att orka med sitt jobb som konkurshandläggare på Skattemyndigheten i Solna, sitt äkten­skap och sig själv. Han är inte ens längre illa omtyckt av sina klienter, inte efterlängtad av sin fru eller katt, och har en tydllig känsla av att för varje dag suddas ut i konturerna.
Jannika Fredlund är nyanställd som socialsekreterare i Sollen­tuna och inser snart att hon har valt helt fel yrkesbana. Men snart är det jul och hon kan inte låta bli att betala ut lite mer än normalt till de som verkligen behöver. Hon förstår att hon gör något som är olagligt och som kommer att upptäckas. Tack och lov ska hon snart åka till Indien och slippa undan allting. Eller kommer hon att hamna i fängelse istället?
Slumpen gör att de tre möts och tillsammans bestämmer de sig för att hjälpa en man i stor nöd. De går utanför lagar och regler, bestämmer sig för att ”äntligen utföra något meningsfullt”. De riskerar allt för denna goda gärning, men de har en smart plan.
Äventyret kan börja!

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone