Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Neuromancer
Isbn: 978-91-7893-631-1
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juni 2020

E-bok

Neuromancer

Första boken i den epokgörande Neuromancer-trilogin

Om Neuromancer-trilogin:

Case var den smartaste datatjuven av alla, innan han hamnade i onåd och fick nervsystemet utslaget. Men en ny uppdragsgivare ger honom en sista chans, och han ger sig ut efter en oöverträffad artificiell intelligens.
William Gibsons Neuromancer [1984] förebådade inte bara world wide web utan blev också upphovet till en helt ny genre: cyberpunk. Redan två år tidigare hade Gibson myntat begreppet cyberspace, och nu blev han i ett slag en av världens mest omtalade och inflytelserika författare. Debutromanen följdes snart av Count Zero och Mona Lisa Overdrive, vilka bildar den epokgörande Neuromancer-trilogin (även känd som Sprawl-trilogin), ett verk som likt få andra har utmanat grundläggande föreställningar om teknologi och mänsklighet. Ännu färre har haft en sådan djupgående inverkan på den moderna mänsklighetens självbild. Och inget av dem har skrivits i ett lika ursinnigt tempo eller med sådan hallucinatorisk klarsyn.
I svensk översättning av Hans Lindquist.

WILLIAM GIBSON, född 1948 i South Carolina, USA, bor sedan sextiotalet i Kanada. Neuromancer belönades med priserna Nebula, Hugo och Philip K Dick Award. Count Zero publicerades 1986 och följdes två år senare av Mona Lisa Overdrive.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone