Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för 23
Isbn: 978-91-7799-148-9
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: april 2020

E-bok

23

»Du kommer inte kunna slita dig från denna snabba, nervkittlande bok förrän sista sidan är läst.« The Globe and Mail

Allt har lett fram till detta.

Det är 23:e maj, lördagen innan Memorial day, och den lilla staden Promise Falls i delstaten New York befinner sig i ett akut krisläge. Hundratals människor har lagts in på sjukhus med influensaliknande symptom och dussintals har dött. Utredningen leder snabbt fram till stadens vattensystem. Men frågan kvarstår, speciellt för privatdetektiven Cal Weaver: vem skulle vinna på en massförgiftning av denna lilla stad?
Samtidigt ställs polisdetektiven Barry Duckworth inför ett annat problem. En student på det lokala universitetet har dödats och han känner igen mördarens metoder. De för tankarna tillbaka till det olösta mordet på två andra kvinnor i staden. Plötsligt börjar kopplingen mellan den senaste månadens bisarra händelsers klarna Blodiga skyltdockor som hittats i Pariserhjulets vagn nummer 23, en kraftigt övertänd buss med nummer 23 därbak, samma nummer som på tröjan av en man som anklagats för övergrepp.
Siffran är helt klart kopplad till motivet för att skada invånarna i Promise Falls och sökandet efter sambandet kommer att föra Detektiv Duckworth närmare döden än han någonsin varit förut.

Linwood Barclay är bosatt i Kanada och arbetade som journalist innan han slog igenom som författare 2007. Sedan dess har han gett ut en lång rad prisbelönta spänningsromaner.

»Det finns inget mer tillfredsställande än att få börja på en ny Linwood Barclay bok, och denna är väldigt efterlängtad.« Shari LaPena, författare till På andra sidan väggen


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone