Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Agorafobi. Bli fri från obehag på vissa platser eller i vissa situationer
Isbn: 978-91-9859-498-0
Förlag: Bokförlaget Upsaliensis AB
Kategori:
Pedagogik Filosofi Psykologi Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: mars 2020
Uppläsare: Rolf Jansson
Length: 37 minuter

Ljudbok

Agorafobi. Bli fri från obehag på vissa platser eller i vissa situationer

Ljudboken har producerats i samråd med  leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

Söker du efter anledningar att slippa lämna hemmet på grund av de obehagskänslor och panikliknande symptom som du kan komma att uppleva? Undviker du att åka buss, tunnelbana, tåg, båt och flygplan? Känner du rädsla för att gå i affärer, åka hiss, åka genom tunnlar, över broar och på motorvägar? Vill du alltid kunna känna dig säker på att det finns någon form av utväg – att du inte känner dig låst eller ”fångad”? Kanske har du utvecklat ett undvikande beteende under en lång tid. Känner du att du missar en del av livet på grund av din agorafobi, ibland kallat torgskräck?

Agorafobi och det obehag som den skapar kan vara mycket betungande och hindra dig från att leva det liv som du vill leva. Den är ett livsbegränsande tillstånd och du förtjänar att kunna lämna bostaden med högt huvud och en inre känsla av trygghet oavsett vart du beger dig. Även om det må kännas som en dröm just nu, så är detta fullt möjligt. Men hur ska du öppna den dörr som hållit dig ”inlåst” under så lång tid?

Svaret är att agorafobin existerar på grund av dina tankar. Den fobiska reaktion som du känner att du upplever är en instinktiv, undermedveten reaktion. Det är därför nödvändigt att du ändrar dina tankar på ett djupare plan.

Den goda nyheten är att rädsla och fobier, likt agorafobi, är unikt mottagliga för hypnotisk påverkan. Självhypnos, som är helt ofarligt, har kraften att nå ditt undermedvetna. Om du på ett medvetet plan hade kunnat kontrollera din agorafobi, så hade detta inte längre varit något problem, eller hur? Att du inte kunnat måste betyda att det är ditt undermedvetna som styr dina tankar och beteenden.

Föreställ dig hur det skulle vara att

- kunna känna dig avslappnad och säker oavsett var du befinner dig
- kunna öppna upp din värld och uppleva fantastiska nya platser
- uppleva en total känsla av frihet när du befinner dig utomhus eller på platser eller i situationer där du tidigare känt obehag

Hypnoterapi är ingen mirakelmedicin eftersom alla människor är olika. Men du har nu möjlighet att från komforten och säkerheten i ditt eget hem lära dig att handskas med dina symptom och bana väg för nya tankemönster. Vid ett upprepat lyssnande kan du använda denna kraftfulla självhypnos-inspelning till att faktiskt ta itu med orsakerna till din agorafobi.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone