Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for 9788726299281
Isbn: 978-87-2629-928-1
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: January 2020

E-book

9788726299281

En bortglömd men hyllad författare, samtida med Charles Dickens och viktig inspirationskälla till Mark Twain, Joseph Conrad och Ernst Hemingway!

I en lastpråm på floden Themsen föds Jacob Ärlig. Ombord på pråmen bor han tillsammans med sin mor och far - någon annan besättning finns inte. Men med tiden blir hans föräldrar alltmer frånvarande och vänder sig till spriten. När Jacob är elva år förolyckas de båda två inom loppet av bara några dagar. Kort därefter sätter han för första gången sin fot på fast mark. Det blir herr Drummond, ägaren till lastpråmen, som förbarmar sig över Jacob. Och istället för att helt lämna livet på floden får han möjligheten att arbeta som lärling. Det blir startskottet på en resa som till slut för honom till den kungliga flottan.

Frederick Marryat (1792-1848) var en brittisk sjöofficer och författare från London. I den brittiska flottan deltog han i strider mot både USA och Napoleon. När karriären inom flottan tog slut började han skriva romaner och hans berättelser utspelar sig ofta på sjön. Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone