Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Väsen
Isbn: 978-91-9852-155-9
Förlag: Pia Lebsund
Kategori:
Fantasy & SF
Tillgänglig sedan: december 2019

E-bok

Väsen

Jag beskriver olika väsen från Doreen Virtues fairylogist och realm reader kurser och drar jämförelser med svenska folktrobrättelser samt jämför hur olika levnadsbeskrivningar påverkat spridningen.Jag tittar också på ursrunglig källa i den gamla bibeln med hebreisk text.Jag har också illustrerat och fotograferat alla bilder i boken.Det finns både liknelser och skillnader mellan tex de keltiska och svenska väsen. Lillith från bibeln har stora liknelser med maran.

Jag har gjort åtta sagor med Benjamin. Björnbröder var den sista versionen som är anpassat efter Benjamins förståelse och Autism. Vi båda illustrerar. Vi har gjort en saga om Monster som är inspirerad av vår Snövit och Askungen. De lever i Snölandet. Jag ser nu att det finns en koppling till det som jag beskriver här. Sagorna kommer ursprungligen från olika muntliga berättelser och har omvandlats till populära sagor bland andra. Jag har berättat dem för Benjamin som barn och genom att han har en retardation så är det en trygghet att jag fortsätter med sagorna. Nu har han utvecklat ett eget sätt att återberätta som vävs in i våra sagor.

 

Den här boken är en undersökning av vilka väsen som det har berättats om i Sverige. Jag har tagit del av det som Doreen Virtue lärt ut i realmreader och framför allt fairylogistkursen och har nu sju licenser inom området. Det jag saknade var kopplingen till svenska väsen då Doreen mest skriver om Irländska väsen. Numera så har jag även licenserat för andra som Colette Reid, Kyle Gray, Radleigh Valentine, Denise Linn Robert Reeves, Sharon Anne Klingler och Sandra Anne Taylor,Samtliga illustrationer har jag gjort efter läst källorna i boken.Ett fotografi är från en älvskålsten från Brännkyrkas hembygdsförenings gård.

Kopieringsskyddat © av Pia Lebsund och får inte kopieras. 2019www.piaalife.se

ISBNR 978-91-985215-5-9



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone