Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Hämndmord
Isbn: 978-87-2633-753-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: oktober 2019
Uppläsare: Kristina Leon
Length: 39 minuter

Ljudbok

Hämndmord

När en död kropp hittas i Uleåborgs hamn i Finland är polisen snart gärningsmännen på spåren. Den döda mannen är välkänd hos polisen, och detta är andra gången han fiskas upp ur hamnens kalla vatten. Förstå gången Kari Karhu hjälptes upp levde han dock fortfarande, hans svärson hade kört bilen som de färdades ner i vattnet, för att ta livet av Karhu som inte hade möjlighet att lämna fordonet. Den gången fiskades han dock upp av oroliga vittnen till händelsen.

Karhus död var i efterhand inte svår att förutse. Han hade skapat sig många fiender i Uleåborg, speciellt efter sitt giftemål med caféägaren Anna. Hon dök ofta upp till sitt arbete med blåmärken på kroppen, och alla visste att det var Karhu som orsakat skadorna. Men hur mötte han till slut sitt öde? Svaret på denna fråga ska komma att leda till att detta fall är ett av de mest uppseendeväckande hämndmorden i Finlands historia.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone