Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Peters öden och äventyr
Isbn: 978-87-2619-877-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Historiska faksimil
Tillgänglig sedan: september 2019

E-bok

Peters öden och äventyr

'Kom in!'

Peter öppnade dörren till biblioteket och steg in med otymplig tvekan. Bakom uttryckslösheten i hans ansikte skymtade en viss oro. Anledningen till denna inkallelse till herrns rum stod inte klar för honom. Mr Carters ansikte, när han vände sig från skrivbordet, bannlyste alla tvivel angående inkallandets mening. Husbondens hållning tydde ingalunda på någon mention honorable.'

Peter arbetar som kusk hos den förmögna överklassfamiljen Carter, i det tidiga 1900-talets England. Livet som kusk är inte enkelt, Mrs. Carter är en synnerligen krävande dam som ständigt lägger sig i deras arbete. Mr. Carter lämnar sällan sitt bibliotek, och deras barn är osedvanligt livliga, och ställer ofta till med trubbel, både för personalen på godset och för sina föräldrar. Vi följer den unge Peter som försöker navigera sin väg in i vuxenlivet, och de hinder han ställs inför på vägen.

Jean Webster (1876-1916) var en amerikansk författare, som under sin karriär skrev många älskade böcker som skildrade hennes samtid på ett synnerligen träffsäkert sätt.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone