Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Mode - en introduktion
Isbn: 978-91-8721-595-7
Förlag: Raster förlag
Kategori:
Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: september 2019

E-bok

Mode - en introduktion

av
Modevetenskap är ett nytt ämne i Sverige som ytterst bottnar i svenska modedesigners och modeföretags framgångar, inte minst internationellt. Boken, som till stor del fokuserar på svenska förhållanden, vänder sig till studenter och lärare inom området men också till en modeintresserad allmänhet.

Innehållet, som ger en tvärvetenskaplig introduktion till modevetenskap, sträcker sig över traditionella ämnesgränser — men med en fast förankring i teman som mode, kläder, konsumtion, representation, kropp, identitet, makt och ekonomi. Här beskrivs ur olika perspektiv mode som kulturellt, socialt och ekonomiskt fenomen, både historiskt och i nutid, samt vilka mekanismer som styr våra val och hur kläder och accessoarer påverkar oss. Bokens tretton författare är lärare och forskare inom humaniora, samhällsvetenskap och ekonomi vid olika akademiska discipliner.

Bokens redaktörer är Dirk Gindt, filosofie doktor i teatervetenskap, och Louise Wallenberg, filosofie doktor i filmvetenskap. Båda är verksamma vid Centrum för modevetenskap, Stockholms universitet.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone