Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Tomtaffärer i Florida
Isbn: 978-87-2601-716-8
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juli 2019

E-bok

Tomtaffärer i Florida

Under åren 1973-1975 behandlade Oslopolisen en omfattande affär som rörde norska medborgares illegala investeringar i Florida. Det var egentligen fråga om fyra olika fall, eftersom det bedrevs agentverksamhet för fyra amerikanska företag i Norge, men i norsk press döptes hela komplexet lättfattligt till 'Floridaaffären'.

Planen var enkel. Planer lämnades in till stadsbyggnadskontoret i Florida, i planerna kunde man se att det norska företaget planerade en glittrande cirkelrund stad, där de rika och berömda skulle vilja bo. De köpte marken billigt, och sålde den senare för trettio gånger inköpspriset, med löftet att köparen snart skulle ha nycklarna till en vacker villa i sin hand.

Snart börjar dock stadsbyggnadskontoret ana oråd, många köpare hör av sig till dem och undrar hur det går med bygget. Lokalbefolkningen uppmärksammar också, att flera tomter ligger ute i träsket där de har sina fiskeplatser. Så rullas nystanet av bedrägeri upp, och norsk och amerikansk polis har nu att göra i flera år framöver.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone