Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för När ljungen blommar
Isbn: 978-91-7557-775-3
Förlag: Hoi Förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juli 2019

E-bok

När ljungen blommar

Året är 1878. Brevbäraren Mandus Karlsson bor ensam i sin stuga på den vackra men karga Koljön i Bohuslän. Livet går sin gilla gång, med fiske i vattnen kring ön och postrunda mellan gårdarna inne på land två gånger i veckan.

Så en dag kommer ett amerikabrev, adresserat till Mandus ungdomskärlek Kornelia. Brevet är från Östen, Mandus barndomskamrat och Kornelias fästman. Östen som gav sig av och som ingen hört något ifrån. Likt västanvinden blåser brevet dammet av allt det där som hände två decennier tidigare, och det förflutna gör sig påmint på ett omvälvande och oroande sätt.

När ljungen blommarär en roman om gripande människoöden och starka känslor i en enkel vardag där hungern gnager under frusna vinterdagar. Men ibland skimrar tillvaron där man minst kan ana det.


PETRA RHODIN föddes 1972 i Göteborg. Två år gammal flyttade hon till Orust i Bohusläns skärgård, en plats där hennes släkt bott i flera generationer och som inspirerat henne till att skriva debutromanen När ljungen blommar.
Petra är civilingenjör inom industriell ekonomi och har en licentiatexamen i människa-tekniksystem. I dag bor hon i Kungälv utanför Göteborg med sin familj och jobbar med ekonomi och administration på ett byggföretag. Sin egentid delar hon mellan stallet och skrivstugan.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone