Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Sherlock Holmes i Stockholm
Isbn: 978-87-2618-146-3
Publisher: Saga Egmont
Category:
Short stories
Accessible since: July 2019

E-book

Sherlock Holmes i Stockholm

I en undangömd samling brev och papper på Stockholms slott hittas ett tidigare okänt manuskript av dr. Watson. Det visar sig vara redogörelsen av en ömtålig kärleksaffär i vilken Oscar II – "kungen av Skandinavien" – begärt Sherlock Holmes hjälp. Manuskriptet är den sanna historien bakom Holmes berömda fall "En skandal i Böhmen", som nu för första gången publiceras.

"Vi känner igen scenen, men är inte riktigt vana vid dekoren, kostymerna och ljuden. Det är inte London med dess svepande dimmor och pulserande världsmetropolkuliss, utan ett vinterkallt Stockholm".

"Sven Sörmarks bok om Sherlock Holmes och dr. Watsons besök i Stockholm är något av det bästa och gentemot originalet mest trogna som av en svensk författare skrivits om Sherlock Homes." - Mattias Boström

Sven Sörmark (1923 – 1987) var en svensk författare, chefredaktör och förlagsdirektör. Född i skånska Hörby och medlem av både svenska deckarakademin och skånska deckarsällskapet. Sörmark har skrivit ett 10-tal deckare och andra litterära verk under sin levnadstid.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone