Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Slaget om Köpenhamn
Isbn: 978-87-2614-561-8
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: juli 2019

E-bok

Slaget om Köpenhamn

Möten mellan internationella makthavare har i modern tid allt oftare dragit till sig protester och demonstrationer, som ofta eskalerar till våldsamma sammandrabbningar mellan olika grupper, och medborgare och polis.

Världsbanksmötet i Köpenhamn 1970 var inte annorlunda. Aldrig tidigare hade någon generation i Norden haft det så bra. Under 1970-talet gick ekonomin i de nordiska länderna på högvarv, arbetslösheten var så nära noll att den var försumbar, lönerna ökade och staten började ta på sig allt större ansvar för sjukvård och utbildning. Bilden runt om i världen var dock annorlunda, kalla kriget pågick för fullt och öst och väst var mer uppdelat än någonsin tidigare. Krig pågick på alla kontinenter, och flera starka terrorgrupper spred skräck i Europa och runt om i världen.

Sammandrabbningarna mellan polis och demonstranter skulle bli kulmen på efterkrigstidens spända relation mellan befolkningen och rättsväsendet. Den fredliga demonstration som planerats urartade snabbt, och skulle komma att bli en av de blodigaste sammandrabbningarna mellan polis och befolkning i Danmarks historia.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone