Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Europe at the crossroads
Isbn: 978-91-8890-919-0
Förlag: Nordic Academic Press
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: juli 2019

E-bok

Europe at the crossroads

De högerpopulistiska rörelserna växer drastiskt i antal och volym just nu. I EU och globalt tycks det även spridas en tidigare otänkbar acceptans och normalisering av partiernas etno-nationalistiska program. Slagordet ”Fortress Europe” – en term med tydligt negativ klang förr – har idag fått positivt genomslag hos en ansenlig del av väljarkåren.

Europe at the Crossroads bidrar en tvärvetenskaplig grupp forskare med en grundlig kartläggning och information om rörelsernas grundvalar och program, och den utmaning deras röst innebär för idén om ett ”socialt Europa” och en mer jämlik värld. Boken möter behoven av sakkunnighet i den högaktuella politiska, samhälleliga och vetenskapliga diskussionen som är brännhet i och med i vår. Författarna förklarar dynamiken bakom och pekar konkret på nyckfullheten hos extremhögern i Europa, och resonerar kring alternativ till deras splittrande och exkluderande retorik, politik och manifest.

Från Grekland till Sverige, från Polen till Storbritannien granskar de enskilda författarna kritiskt olika aspekter av högerpopulism i olika skepnader av exempelvis ”Orbanism” i Central- och Östeuropa efter 2014 och Brexit-kampanjen 2016. 



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone