Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Min resa genom historien
Isbn: 978-91-8894-978-3
Förlag: Vulkan Bokförlag
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: maj 2019

E-bok

Min resa genom historien

Det är 1700-tal i en liten timrad stuga i storskogen vid Rökåns strand i Västerbottens inland. I en gungstol framför den öppna spisen sitter en man och skriver; det är landsändans förste självutnämnde reporter – författaren – .
Det ger honom den unika chansen att 300 år senare fästa på pränt det som inte fick glömmas: hans kärlek och förundran inför den lilla människans storhet, till ekorren på nävertaket, stubben vid åstranden, mödans näverskor på stigen mellan skogens gläntor, där de små men stora människorna i skymundan levde sina liv vid sidan av den stora världens likgiltighet.
Men inte riktigt, inte ännu! Där satt han fortfarande, reportern, i solskenet på sin tänkarstubbe! Där fäste han på pränt gläntornas nyfödda och döda, missväxtår, kamp för tillvaron, glädjeämnen, möda och hemvävd lycka. Och så plötsligt, mitt i torftigheten och överflödet, Franska revolutionen – och Gustaf den tredje skjuten!
Och idag, 2019, sitter han där fortfarande, reportern, och lyssnar till samma Rökå som då. Den kan berätta stora ting – nästan tidlösa – för den som vill lyssna. Författarens kärlek till ån, bygden och dess människor går som ett stilla, vemodigt porlande genom berättelsen. Inte en enda är glömd!



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone