Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Tjikatilo - vår tids värste sexmördare
Isbn: 978-87-2618-407-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2019
Uppläsare: Sofia Watts
Length: 51 minuter

Ljudbok

Tjikatilo - vår tids värste sexmördare

Vår tid fylls av skildringar av fasansfulla brott och brutala gärningsmän. Frågan är om inte Andreij Romanovitj Tjikatilo hamnar bland de allra värsta i denna skräckens förteckning.
Under en period på ungefär 12 år fram till april 1990 förövade denne medelålders statstjänsteman en närmast ofattbar serie sexualmord på unga flickor och pojkar. Han erkände att han dödat 55 människor. Men polisen utesluter inte möjligheten att det i verkligheten var fler offer. Dock togs 'enbart' 53 mord upp i åtalet. Tjikatilo nöjde sig inte med att våldta sina offer utan drevs av en obetvinglig lust att plåga och förödmjuka dem. I fler fall bet eller skar han av könsdelar när offren fortfarande levde och ofta slutade de blodiga övergreppen med att han åt upp delar av offrens kroppar. Tjikatilo har därför skrivit in sig i efterkrigshistorien som en av efterkrigstidens värsta sadister, en kannibal.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone