Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Slaveriet i Sydstaterna
Isbn: 978-91-7545-907-3
Publisher: Historiska media
Category:
History
Accessible since: April 2019
Narrator: Per Juhlin
Length: 4 hours 40 minutes

Audiobook

Slaveriet i Sydstaterna

Omkring sekelskiftet 1800 var det många som trodde att slaveriets tidevarv var över. Men i bomullens kungarike, den amerikanska södern, blev det precis tvärtom. Här växte antalet slavar så kraftigt att sydstatssamhället utgör en klass för sig i ofrihetens världshistoria.
Fenomenet var nytt, fullständigt oförutsägbart och djupt tragiskt.

Vi har alla sett bilder av plantagerna på film och i tv-serier. Det är stora bomullsfält och böjda slavryggar, vräkiga herrgårdsanläggningar med doriska kolonner och doftande trädgårdar, slavinnor som tar hand om hushållet när karlarna drar ut i krig iförda tjusiga grå uniformer. Det finns många förljugna inslag i dessa närmast pittoreska visioner av ett samhälle som mått bäst av att aldrig existera och som efter inbördeskriget på 1860-talet var borta med vinden.

I Slaveriet i Sydstaterna tränger Dick Harrison bakom myterna och ger lyssnaren en mer sanningsenlig bild av ett av de värsta inslagen i slaveriets historia.
Världens dramatiska historia är en bokserie där Dick Harrisson, med sin kunskap och berättarglädje, ger en fängslande inblick i historiens mest kända episoder och personöden.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone