Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Arbetets döttrar
Isbn: 978-87-2615-492-4
Publisher: Saga Egmont
Category:
Children's books Crime & Mystery
Accessible since: April 2019

E-book | 28 days for loan

Arbetets döttrar

Elin är femton och jobbar redan hårt på bygdens pappersbruk. Det är år 1903 och arbetarrörelsen är stark i Sverige. Pappersbruket har en fackförening där också Elin är med. Vad hon märker är dock hur föreningen inte verkar bry sig om frågor som är viktiga för fabrikens kvinnliga arbetare, något som är svårt för Elin att acceptera. Samtidigt som hon arbetar har hon också drömmar bortom det slitsamma brukslivet. Hon drömmer om kärleken och om att få göra det hon älskar – att måla.

Arbetets döttrar är en fristående fortsättning på Siden, sammet, trasa, lump, Solveig Olsson-Hultgren hyllade debutroman.
Solveig Olsson-Hultgren är en svensk författare och kulturvetare. Hon har jobbat som bland annat lärare och studievägledare innan hon sedan valde att satsa på författaryrket på heltid. Hon är kanske mest känd för sin serie om systrarna Andersson som, med sina 10 fristående delar, sträcker sig genom hela 1900-talet.
Systrarna Andersson består av Elin, Ida Sofia, Mandi och Lill-Greta. Tillsammans med systrarna, får läsaren färdas genom 1900-talets historia, och ta del av både deras vardag och samhällets utveckling. En skildring av unga flickors liv och drömmar. De tio delarna kan läsas både fristående eller som delar av en serie.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone