Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Kära Helga
Isbn: 978-87-2614-370-6
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom 15+
Tillgänglig sedan: mars 2019

E-bok

Kära Helga

Det är 1920-tal och ute i världen, och i Sverige, sprider sig lungsoten. Epidemin kommer även till Helsingborg, där Helga bor. Samtidigt fortsätter det vardagliga livet med sina andra problem. Pappa Julius supande och trångboddheten som råder känns tungt. Helga är dessutom orolig för sin vän Vanda. Vanda, som flyttat upp till Stockholm och plötsligt har mer pengar än hon någonsin tidigare haft, när hon kommer och hälsar på. Helga undrar var pengarna egentligen kommer ifrån ... Men livet känns inte bara tungt. Speciellt inte när hon blir förälskad; då kan inte ens folks elaka eller retsamma kommentarer dra ner Helga på jorden.

Ulla Lundqvist är en svensk författare, litteraturvetare och kritiker. Hon har skrivit böcker för både barn och vuxna. Hon har också gett ut böcker i många olika genrer. Från skönlitteratur till facklitteratur och läroböcker.

Helga-serien. Helga föds år 1911. Hon lever i en tid som präglas av både krig och sjukdom i Europa. De historiska händelserna tränger sig på även i Helgas tillvaro och påverkar hennes liv i Helsingborg. Serien består av tre delar, men kan även läsas fristående.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone