Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Arktiskt drama blev ett juridiskt knäckfall
Isbn: 978-87-2601-882-0
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: januari 2019

E-bok

Arktiskt drama blev ett juridiskt knäckfall

Klas Lithner, jur dr och före detta länsåklagare, är en av Nordisk Kriminalkrönikas mest anlitade skribenter när det gäller kriminalhistoria. Hans stora kunskaper om kriminologi och brottmål sträcker sig långt förbi det rent yrkesmässiga. Ett brinnande intresse för dessa ämnen har gjort honom till en kunnig specialist också i fråga om detektivromaner. Han är för övrigt medlem i Svenska deckarakademin.
Här berättar han en enastående historia om ett brott, där gärningsmännen gick fria tack vara en omständighet som omöjliggjorde en normal juridisk process. Klas Lithner har tidigare behandlat saken vetenskapligt, bland annat i uppsatsen 'Mordet på Ross Marvin -- ett problem i internationell straffrätt', som publicerades i Nordisk Tidsskrift for Kriminalviden, Köbenhavn 1973.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone