Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Männen på lekplatsen
Isbn: 978-91-8876-995-4
Förlag: Visto förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2018

E-bok

Männen på lekplatsen

Samhället och världen förändras allt snabbare. I mitten av 2000-talet är det kvinnorna som skaffat sig bra utbildning, välbetalda och statusfyllda jobb. Männen prioriterar inte yrkesliv eller karriär som deras fäder och farfäder en gång gjorde. Nu dominerar den kvinnliga delen av befolkningen som kirurger, språklärare, präster och militärer. De har tagit över rollen att vara familjens huvudförsörjare och samhällets stöttepelare.
    I en vanlig svensk stad bor fyra familjer där männen är hemmapappor. En avdankad elektriker, ett arbetslöst fotbollsproffs, en gammaldags brevbärare och en slätstruken dansbandsmusiker vill vara tillsammans med sina barn medan de är små. Emil, Ibrahim, Pavel och Lucas träffas på lekplatsen dit de går med sina söner och döttrar varje vardag. Brödraskapet växer sig starkt. När sandlådan och gungorna hotas av bortschaktning för att ge plats åt den nya vattenreservoaren måste männen protestera. Deras hustrur har godkänt kommunens planer utan att förstå vad lekplatsen betyder för männen.
    Vanliga svenska män i en vanlig svensk stad kastar sig ut i en ovanlig kärleksstrejk för att rädda en lekplats. Den tatuerade pensionären Lennart blir deras stöd i kampen för mannens rätt till sin lustgård. Ska en kärleksstrejk räcka för att rädda karlarnas lyckoland?



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone