Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Minnet av Renate
Isbn: 978-87-2608-892-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Deckare & spänning Romantik
Tillgänglig sedan: oktober 2018
Uppläsare: Peter Melin
Length: 3 timmar 26 minuter

Ljudbok

Minnet av Renate

Kalla kriget rasar i Europa och överallt tar man ställning. Sovjet? USA? Vem ska få avgöra Europas framtid? Information är det farligaste vapnet och överallt pågår underrättelseverksamhet i det fördolda ...
Roland är en ung vänsteridealist. Han omger sig med likasinnade och för ofta hetsiga debatter över schackpartier. Tillsammans med några vänner ger han sig av till DDR för att få känna på hur kommunism fungerar i praktiken.
Men allt förändras när han ser Renate. Han faller för den vackra tyskan, men kärleken försvåras av att Renate redan är gift. Den strikta diktaturen gör att Roland måste tygla sin passion. Och på nära håll får Roland se saker som för alltid kommer att förändra bilden av DDR för omvärlden ...
Minnet av Renate är en spännande och vemodig berättelse om kärlek och underrättelseverksamhet från en svunnen tid. Den är baserad på verkliga händelser där svenskar förde med sig upplysningar ut från ett stängt Östtyskland för världen att beskåda.





Peter Ahlquist är uppvuxen i Gävle, men bor numer i Lund. Tidigare har han arbetat som lärare och psykolog. Han skriver ofta om minnet och om olika historiska skeenden i Sverige.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone