Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Mörkret (Hulda Hermannsdóttir, del 1)
Isbn: 978-91-7781-458-0
Förlag: Modernista
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: september 2018

E-bok

Mörkret (Hulda Hermannsdóttir, del 1)

Första boken i den hyllade serien om Hulda Hermansdóttir

»Superb ny roman. Hulda Hermannsdóttir är en av de stora tragiska hjältinnorna i samtida kriminallitteratur.« | The Sunday Times


En ung kvinna hittas död på en enslig strand. Här sökte hon skydd. I stället fann hon sin grav i vågorna. En förhastad polisutredning bedömer händelsen som självmord.
Hulda Hermannsdóttir, kommissarie vid Reykjavikpolisen, tvingas till en tidig pension. Dessförinnan ges hon möjlighet att åta sig ett sista fall. Hon vet exakt vilket hon ska välja. Och vad hon finner är något avsevärt mycket värre än självmord. Ändå har hon svårt att få ut ens den mest elementära information i fallet. När Huldas egna kolleger försöker bromsa utredningen, finns till sist bara ett sätt kvar. För att avslöja sanningen riskerar hon sitt eget liv.
Mörkret är den första boken i en planerad romanserie om poliskommissarie Hulda Hermannsdottír, av Islands just nu hetaste kriminalromanförfattare, Ragnar Jónasson. I svensk översättning av Arvid Nordh.

RAGNAR JÓNASSON är en prisbelönt isländsk kriminalromanförfattare, omtalad som tongivande i den nya vågen »Nordic Noir«. Hans böcker är sedan tidigare översatt till engelska och franska. Med Mörkret den första romanen i serien om Hulda Hermannsdóttir introduceras hans författarskap för första gången på svenska.

Crime Novel of the Month i The Sunday Times

»Mästerligt berättad. Med ett i sanning chockerande slut.« | The Guardian


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone