Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Greppet
Isbn: 978-91-7829-141-0
Publisher: Word Audio Publishing
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: August 2018
Narrator: Kjell "Coach" Bengtsson
Length: 11 hours 39 minutes

Audiobook

Greppet

Nu i ny remastrad version!

En riktigt varm och skön vår. En av dem som inleder badsäsongen är den livsglada artonåringen Helena Berning. Och det är för sent att ångra sig när foten plötsligt sitter fast som i ett skruvstäd, och ett kraftfullt ryck drar ner henne mot den mörka bottnen. Det är föga tröst för henne att hon inte är ensam. På olika badplatser händer det att folk påträffas obegripligt drunknade. De verkar inte ha något gemensamt, så det dröjer innan man kopplar ihop fallen. Har någon tagit på sig uppgiften att avgöra vem som ska få leva - eller dö?
Ett skräckslaget par kallar sedan polisen till en promenadstig i Bruces skog i Helsingborg. Där finns en svårt sargad man och hans hund, både mycket döda. Mannen har varit en av landets mest inflytelserika finansmän, och det verkar svårt att tro att det handlat om en olyckshändelse, i och med att obduktionen visar att två kamphundar varit inblandade. En koordinerad attack? Men varför? Och av vem?

"Mästerligt av en deckardrottning." (Jean Bolinder, Skånska Dagbladet)

Bodil Mårtensson valdes till Årets personlighet 2011 av Marknadsföreningen i Helsingborg. Motivering: "För en osviklig förmåga till spännande djupdykningar i människors inre, i traktens hav och historia. Vinnaren lämnar ingenting åt slumpen i sin jakt på en bra berättelse som sedan spetsas med en lagom dos poetisk frihet och humoristisk underfundighet."

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone