Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Grattis världen! Jag är här nu!
Isbn: 978-91-7803-233-4
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori:
9-12 år
Tillgänglig sedan: juni 2018

E-bok

Grattis världen! Jag är här nu!

Athena är tolv år och tar ingen skit. Hon tycker inte heller att jorden ska ta någon skit, så för att rädda allt (någon måste ju!) har hon startat aktivistgruppen Rädda-Jorden-Klubben med sina kompisar. En rolig, smart och engagerad bok för alla tweenies av fenomenalt tonsäkra Elin Ek, som här gör sin skönlitterära debut.

Rädda-Jorden-Klubben startades när de gick i femman och såg en hemsk film om polarisarna, deras viktigaste arbetsmaterial är post-it-lappar och den viktigaste mötesregeln är att det måste bjudas på kladdkaka. I klubben finns kompisarna Ronja, Love, Aicha och Yousef. Yousef är Athenas nästbästis efter Ronja. Han har brunt lockigt hår, gröna ögon och är världens snällaste människa och han säger att Athena är den roligaste personen han någonsin träffat. Eventuellt är Athena något kär i honom.

Athena tycker själv att hon är ovanligt smart och påhittig, och det hjälper rätt bra just nu när livet är svårare än vanligt. Hennes mamma ligger på sjukhus med det kommande bebissyskonet i magen, och Athena och hennes två bröder måste bo hemma hos sin farmor och farfar. Ka-ta-strof! - och än värre blir det när hon av misstag råkar ställa till det alldeles förfärligt för sin bästis! Athena som vanligtvis brukar klara allt och lite till måste nu försöka rädda Ronjas heder och ställa allt tillrätta innan någon märker vad hon gjort. Men hennes fiffiga plan leder till något ännu värre, och när Yousef upptäcker att Athena är en BROTTSLING kan livet lika gärna vara slut. Hur ska hon klara sig ur det här?!



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone