Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Pärlbäraren
Isbn: 978-91-7697-502-2
Förlag: Hoi Audio
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2018
Uppläsare: Kerstin Andersson
Length: 14 timmar 14 minuter

Ljudbok

Pärlbäraren

Efter en traumatisk händelse som vänt upp och ner på Mikaela Fridtorps liv flyr hon på semester till Dalarna där hon snabbt ställs inför nya utmaningar. Under en promenad vid Dalabyån hittar hon kroppen av en död flicka, och omständigheterna runt dödsfallet visar sig vara mer invecklade än vad någon hade kunnat ana. Och vilken roll spelar den fridlysta musslan och dess sällsynta pärlor? Polisen Freja Frisk utreder mordet, men hennes professionella fokus och omdöme sviktar på grund av trakasserier och motgångar i privatlivet.

Pärlbäraren är en fängslande spänningsroman där vi får följa flera olika människor vars liv så småningom flätas samman. Det är en historia om våld i nära relationer, om hur sexuella trakasserier ofta får offret att känna skam och förnekelse, och om hur lätt en liten lögn kan få förödande konsekvenser.

KARIN PILT heter egentligen Gustavsson, är född 1965 och bor i Uppsala. Hon är civilekonom och departementsråd på Utrikesdepartementet och har en bakgrund som ekonomichef på statliga myndigheter. Pilt är ett släkt- och gårdsnamn från Dalarna och det var just där som idén till Karins debut Pärlbäraren föddes. Upptäckten av den fridlysta flodpärlmusslan väckte hennes intresse.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone