Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Vandra
Isbn: 978-91-2715-706-4
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Naturvetenskap
Tillgänglig sedan: april 2018

E-bok

Vandra

Vandring ger dig naturupplevelser du aldrig kommer attglömma. På ett enkelt och roligt sätt visar Vandra vägen uti naturen. Det behöver inte vara dyrt, långväga eller kräva massor av förberedelser – om det inte är så du vill ha det. Med den här boken kommer du snabbt igång och får denkunskap som behövs för att ta första steget mot drömvandringen, oavsett om det är en första övernattning i tält eller att bestiga Kebnekaise. Boken inspirerar till kortare och längre vandringar, i olika sorters terräng och årstider, genom hela livet. Du lär digvilken utrustning som behövs, hur du ska planera när det gäller mat, vatten och kläder och hur du smartast packar ryggsäcken. Lär dig navigera i skog och på fjäll, hur du gör om du råkar gå vilse, hur du vadar över vattendrag på ettsäkert sätt och vikten av att ta pauser längs leden. Du får också med dig massor av smarta tips på hur du slipper skavsår, vad du sysselsätter dig med om du blir inregnad i tältet och hur du lyckas tända en lägereld i alla väder. I avsnittet om vandringsleder inspireras du av klassiska vandringarbåde i Sverige och utomlands.

Angeliqa Mejstedt (1986-2019) växte upp med vandringslederna i norra Västmanland, hon lärde sig överlevnadskunskap i Försvarsmakten och hon pilgrimsvandrade i tre länder. Angeliqa var känd som hela Sveriges vandrare och nådde ut till en bred publik via Vandringbloggen.

I mars 2019 gick Angeliqa tragiskt bort. Via Vandringbloggen och boken Vandra inspirerar och berör hon fortsatt en bred publik som här kan ta del av hennes tankar om ett prestigelöst friluftsliv.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone