Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Trollsländan
Isbn: 978-91-8864-764-1
Förlag: Bokförlaget Polaris
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: januari 2018

E-bok

Trollsländan

Strax efter midnatt 23 december 1980. Ett plan på väg mot Paris kraschlandar i de snöiga schweiziska alperna. Planet slungas in i en bergssida och fattar eld. Av de 169 passagerarna ombord överlever en enda, en tre månader gammal flicka. Hon får smeknamnet Trollsländan av pressen som bevakar den mycket uppmärksammade olyckan.
Utredningen efter kraschen visar att det fanns två spädbarn ombord. Är Mirakelbarnet från Mont Terri Lyse-Rose eller Emilie? De båda flickornas respektive familjer hävdar envist att den överlevande bebisen är just deras. Det är början på en fejd utan synbart slut mellan arbetarklassfamiljen Vitral, som livnär sig på att sälja snacks till turisterna på stränderna i norra Frankrike, och överklassfamiljen de Carville, som gjort sig en förmögenhet i oljebranschen.
Arton år senare är privatdetektiven som fått uppdraget att lösa mysteriet med flickans identitet på väg att ge upp. Men så hittar han en ledtråd som för honom betydligt närmare sanningen. För nära. Han hittas död innan han hinner berätta om sin upptäckt.
Samtidigt överlämnar Lylie, Trollsländan som vuxit upp till en vacker ung kvinna, en hemlig anteckningsbok i händerna på Marc, den unge man som älskar henne, och försvinner. När Marc läser anteckningsbokens innehåll, börjar han desperat leta efter Lylie. Men han är inte den enda.r inte den enda



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone