Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Bättre sömn med hjälp av självhypnos
Isbn: 978-91-7747-958-1
Publisher: Numberoneyou AB
Category:
Philosophy
Accessible since: September 2017
Narrator: Rolf Jansson
Length: 31 minutes

Audiobook

Bättre sömn med hjälp av självhypnos

Hur kan hypnoterapi hjälpa?

Hypnoterapi fokuserar på att förstå och ändra våra beteenden. Även om orsaken till sömnproblem kan variera så finns det flera gemensamma faktorer som kan öka risken för sömnbesvär.

Vissa psykiska besvär, sömnbrist, olika medicinska faktorer liksom mediciner, och tidigare trauman är kända som underliggande orsaker till sömnproblem.

Hypnoterapi har länge använts som ett medel för att ändra negativa beteendemönster. Sömnstörningar kan mycket väl orsakas av eller förvärras av underliggande problem som kan behandlas framgångsrikt, såsom stress, oro och ångest. Att t.ex. känna stress beror ofta inte på själva situationen som sådan, utan på hur vi reagerar på situationen. Genom självhypnos är det möjligt att få personen djupt avslappnad och det blir då möjligt att få kontakt med personens undermedvetna. I detta tillstånd omprogrammeras de negativa tankemönstren, och avsikten är att få personen att kunna få kontroll på sina känslor och att styra in denne på positiva tankemönster.

Denna ljudbok ger en guidad hypnos så att du hamnar i ett tillstånd av djup kroppslig och psykisk avslappning. Med hjälp av olika tekniker förs du därefter ner till sömnstadiet. Suggestioner, havsvågor, deltahjärnvågor (ljudvågor) och musik får ner hjärnvågorna till den nivå som är nödvändig för en god sömn. Denna teknik kan du sedan använda så ofta du vill. Dina dagar kommer att bli lättare då du får ner stressnivåerna och ersätter dem med lugn och harmoni. Sömn behöver inte kännas som en omöjlig resa, utan mer som en nära vän som du kan besöka när du vill.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone