Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Rädda Vilda /Rädda Molly
Isbn: 978-91-9840-538-5
Förlag: Lilla e
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år
Tillgänglig sedan: juli 2017

E-bok

Rädda Vilda /Rädda Molly

En bok med två berättelser. Först får man följa vad som händer Vilda när hon blir utsatt för mobbaren Mollys agerande. Det är inte bara mobbarens spel som sårar den drabbade. Ännu hårdare kan det kännas att ingen ingriper till försvar. Därefter för man följa mobbaren Molly. Det står ganska klart att Molly inte mår särskilt bra och att hon låter det gå ut över Vilda.
Boken följer den insiktsmetod som Carina Wilka arbetar med, som får barnen att förstå varför mobbning uppstår. Vid sidan av huvudpersonerna mobbaren och den mobbade finns det stora flertalet som åskådare eller medlöpare. Trots att de senare inte är aktiva krävs deras stöd eller tysta medgivande för att mobbningen ska leva vidare. Utan detta stöd förlorar mobbaren sin kraft. Därför är det så viktigt att alla barn får insikt om mobbningens grunder och speciella kännetecken på situationer som kan leda till mobbning.
En handledning för vuxna finns i slutet. Tips och råd om hur man kan samtal med barn om mobbning med exempel från boken.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone