Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Fysik på 30 sekunder
Isbn: 978-91-7617-904-8
Publisher: Tukan Förlag
Category:
Science
Accessible since: May 2017

E-book | 28 days for loan

Fysik på 30 sekunder

Vare sig du är medveten om det eller inte så genomsyrar fysiken din hela din vardag. Allas vår vardag! Då kan det vara bra att känna till skillnaden mellan atomer och antimateria, att behärska strömningslära och att med säkerhet kunna förklara säkerhetsprincipen. Det borde höra till den grundläggande allmänbildningen. Den här boken är snabbaste sättet att lära sig allt det och mycket mer.
Fysiken tar itu med de stora teorierna om livet och den värld vi lever i från de elektromagnetiska vågorna som gör att vi kan kommunicera tvärs över jordklotet på nolltid till gravitationen som håller oss kvar på marken.
Varje kapitel har en 30-sekunderssummering på ett enda uppslag. Texterna och de nyskapande illustrationerna kompletteras av biografier över de fysiker vars vetenskapliga upptäckter gjorde dem historiska.

Redaktören Brian Clegg föreläser i naturvetenskap med inriktning på experimentell fysik vid Cambridge University. Han har skrivit för Nature, Times och Wall Street Journal och har undervisat vid Oxford, Cambridge och Royal Institution.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone