Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Döden på larvfötter
Isbn: 978-87-1167-243-3
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: March 2017
Narrator: Håkan Mohede
Length: 11 hours 19 minutes

Audiobook

Döden på larvfötter

Lokala avvärjningsstrider, hette det i krigsrapporterna när 27:e pansarstraffregementet kämpade. Men det var en bitter kamp på liv och död, som ingen i regementet såg något slut på. De fick de värsta uppdragen.
– Om vi skulle ta och lämna igen våra medlemskort på kontoret och utträda ur den här föreningen för krigets bevarande, filosoferade Porta.
– Här finns bara ett skäl till utträde, och det är en kula i skallen, kom det kategoriskt från Bauer. De svor över Adolf och hans anhang, de förbannade sina ”kollegor” på andra frontlinjen, snön, kylan och stormarna, de skällde på sommarens olidliga myggplåga, hetta och damm och på höstens bottenlösa gyttja.

Sven Hassels böcker följer en sammansvetsad grupp soldater under större delen av kriget - soldater som tvångskommenderats till tyska krigsmaktens straffregemente. De tvingas utkämpa ett krig ingen av dem tror på. Få författare har som Hassel så närgånget och med en så bister realism fångat andra världskrigets brutala verklighet och soldaternas illusionslösa, grovkorniga humor.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone