Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Omtänk
Isbn: 978-91-7424-678-0
Förlag: Bonnier Fakta
Kategori:
Naturvetenskap
Tillgänglig sedan: oktober 2016

E-bok

Omtänk

Genom historien har människan gång på gång engagerat sig i olika gröna rörelser. I dag befinner vi oss mitt i formandet av en ny grön våg. På en lång rad områden – kollektivåkning och cykling, ekologisk och vegetarisk mat, återvinningskonsumtion … – beter sig unga redan miljöbättre än de som styr samhället i dag. Men många går längre än så: de omvandlar sin passiva oro för miljöhoten till ett aktivt förändringsarbete – genom uppfinningar, idéer, aktivism och företagande. I årets bok från Naturskyddsföreningen möter du nio personer som alla är en del av den nya gröna vågen. Nytänkare som både tar ansvar för miljönoch bidrar till att skapa nya system och ramar som är smartare, bättre, snyggare, bekvämare eller effektivare än de vi har i dag.

Läs om lantbrukaren och algentreprenören som imiterar naturens processer i jakten på högre avkastning, om seglaren som gör livet enklare för Sveriges båtfolk och havet hälsosammare, om klädföretaget som lappar och lagar i stället för att sälja nytt till varje pris, om transportforskaren som vill göra vårt resande både bekvämt och hållbart, och cateringtjänsten som låter andras svinn bli företagets basvaror.

Varje kapitel avslutas med enkla och konkreta tips på vad du själv kan göra för att börja tänka om och bidra till en mer hållbar planet.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone