Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Kuriren
Isbn: 978-91-7629-268-6
Publisher: Bokfabriken
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: September 2016
Narrator: Stefan Sauk
Length: 11 hours 9 minutes

Audiobook

Kuriren

Två självmordsbombare. Samma klockslag, olika huvudstäder. En ung svensk hittas mördad på ett hotellrum i Manila. Finns det ett samband? 

Somalia, Afghanistan, Irak, Sydamerika. Den före detta legosoldaten Jakob Nilsson har levt sitt yrkesliv på några av jordens farligaste platser. Nu har han flyttat hem till Sverige och försöker finna sig till rätta på ett tryggt kontorsjobb som säkerhetskonsult. Jobbet får dagarna att gå, men Jakob kämpar mot både vardagens tristess och det självförakt hans livsval har orsakat. En gång i tiden levde han ett vanligt svenssonliv i Stockholm men de långa perioderna utomlands trasade sönder familjen. Hans vuxne son Pontus vill inte längre veta av honom. 

Ett telefonsamtal förändrar plötsligt allt och snart sitter Jakob på ett flyg till Manila. Där möter han ett Filippinerna långt bortom kritvita stränder och femstjärniga hotell. En värld präglad av fattigdom, korruption och religiös extremism. Där ett människoliv inte är värt någonting. En värld som hans son tydligen blivit en del av. En värld som Jakob alltför väl känner igen 

Kuriren är en internationell thriller inspirerad av verkliga händelser och författarens egna upplevelser från den globala säkerhetsbranschen. Med ett effektivt språk och en snabb berättarstil skildrar Henrik Blanckert en mörk historia som är lika trovärdig som spännande.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone