Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Kungens antagonist
Isbn: 978-91-9818-876-9
Förlag: Oeisspeis
Kategori:
Barn & Ungdom Historia
Tillgänglig sedan: juni 2016

E-bok

Kungens antagonist

John upptäckte i första boken, att det där med att fara genom tiden inte var så särskilt kul. Därför längtar han inte efter att få göra om det. Men om man har blivit utsedd av en gud till att utföra vissa uppdrag så kan man inte bestämma så mycket själv, och i en dum lek ramlar John av Gotlandsbåten på semesterresan under sommarlovet mellan 4:e och 5:e klass. När han kommer upp till ytan är färjan försvunnen, men istället flyter en flotte där – och på den sitter en enögd man!

Så kommer det sig att John hamnar i medeltidens Visby, samma sommar som Valdemar Atterdag tänker brandskatta staden – år 1361. Intensivt önskar han att han ska kunna ändra på historien, men efter sig har han bland annat en svensk riddare som anklagar honom för mord. Och det är bara en av de svårigheter som möter honom i den medeltida storstaden och i försöken att hindra kung Valdemars brandskattning.

Åter har Dick Wase skrivit en pedagogisk bok som, samtidigt som den är spännande och omtumlande, berättar om hur det var att leva i den medeltida storstaden. Det är en bok som inte heller väjer för de mörka sidorna av livet där, och den är en uppföljning på den första boken om John, då han hamnar hos kung Erik Segersäll år 995.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone