Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Bläckfisken - en vidunderlig kärlekshistoria
Isbn: 978-91-7657-170-5
Förlag: Telegram Förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: mars 2016
Uppläsare: Christer Lundberg
Length: 6 timmar 46 minuter

Ljudbok

Bläckfisken - en vidunderlig kärlekshistoria

Jimmy fyller snart trettiofem men bor fortfarande hemma hos morsan. Sen bäste kompisen Jonas dog har han mest suttit framför datorn och ätit chips. Innan dess var han ungdomsbrottsling, så det är inte konstigt att folk betraktar honom som en loser. Den nya praktikplatsen på Sjöfartsmuseet skulle kunna bli hans stora revansch på arbetsmarknaden – om det inte vore för den hemliga jättebläckfisken under luckan. Samtidigt som Jimmy försöker lista ut varför det är just han som valts ut för att sköta vidundret i sumpen börjar rapporter om mystiska försvinnanden och upphittade lik delar strömma in från hamnen ...

När verkligheten tycks flyta ihop med spelvärlden, och det dyker upp gangsters och galningar överallt, står en sak fast – störst av allt är kärleken!

Bläckfisken är en vidunderlig roman om sjöodjur och internationell brottslighet, men också en berättelse om vikten av att få känna sig behövd.

Följ Christer på Instagram @christer414

”Berättelsen är så fantasifull och överraskande att man bara måste få reda på vad som står på nästa sida.”
Jason Diakité

"Bläckfisken är en lek med genrer: hårdkokt noir, älskvärd skröna, psykoanalytiskt drama; och en historia om upprättelse /…/ Med enkla medel ger Lundberg sin Jimmy både kropp och hjärta, och som läsare börjar jag både bry mig och glädjas."
GP

"Helt galet – men ändå RIKTIGT bra!"
Barometern

Christer Lundberg föddes 1974 och växte upp i stadsdelen Majorna i Göteborg. Med erfarenheter som vårdbiträde, croupier och syntpopsångare utbildade han sig till journalist och tog sin examen 1999. Som programledare på Sveriges Radio är han flerfaldigt prisbelönt. 2012 utsågs han av svenska folket till Årets manliga programledare, samma år kom debutromanen Gräspojken ut.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone