Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Rosensällskapet
Isbn: 978-91-7645-872-3
Förlag: Modernista
Kategori:
Barn & Ungdom Fantasy & SF
Tillgänglig sedan: mars 2016

E-bok

Rosensällskapet

Andra boken i Den unga eliten-trilogin

»En av årets mest efterlängtade böcker för min del och jag blev absolut inte besviken. Otroligt spännande!« BOKTYCKE

»Marie Lus Adelina är en antihjältinna som drivs av ett nästan obönhörligt mörker. Det är originellt och uppfriskande.« KIRKUS REVIEWS

Adelina Amouteru har fått sitt hjärta djupt sargat av såväl familj som vänner. Något som fått henne att ge sig in på hämndens bittra väg.
Hon är nu känd som Vita Vargen, och hon och hennes syster flyr från Kenettra för att leta upp andra ur Den unga eliten, med förhoppningen att kunna bygga upp en egen armé av allierade. Hennes mål: att slå ner Inkvisationsmakterna, de soldater i vita uniformer som försökte döda henne och nästan lyckades.
Men Adelina är ingen hjälte. Hennes krafter, närda av rädsla, har börjat växa bortom hennes kontroll. Och hon litar inte på sina nyvunna Eliten-vänner. Teren Santoro, Inkvisationens ledare, vill se henne död. Och hennes tidigare vänner, Raffaele och Dolksällskapet, vill nu sätta stopp för hennes hämndlystnad. Adelina kämpar för att försöka klamra sig fast vid det goda inom sig. Men hur ska en människa kunna vara god, när hela hennes existens är så beroende av mörka krafter?

MARIE LU [född 1984] är en amerikansk författare som fick sitt stora internationella genombrott med den dystopiska Legend-trilogin, som såldes till 26 länder och blev en New York Times bestseller. En långfilm baserad på Legend produceras av teamet bakom Twilight-filmerna. Rosensällskapet är den andra delen av Marie Lus nya, hyllade Den unga eliten-trilogi.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone