Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Eld och djupa vatten
Isbn: 978-91-8778-329-6
Förlag: Massolit förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: oktober 2015

E-bok

Eld och djupa vatten

Två syskon försvinner från sina fosterhem med bara ett par veckors mellanrum. Försvinnandena är oförklarliga och snart kör utredningen fast.
En kort tid senare hittas foton på barnen tillsammans med en främmande kvinna. Mysteriet tätnar när kvinnan på bilden identifieras som 29-åriga Kajsa Rantanen, som strax därefter hittas död. Vad hände Kajsa och varför finns hon på bild med de försvunna barnen?

Psykologen Siri Bergman får tillsammans med kollegorna i polisens gärningsmannaprofilgrupp i uppdrag att titta närmare på brotten. Är det en pedofil som går lös eller handlar det om någonting mycket mer komplext? Under några regnkalla höstveckor övergår undersökningen i en jakt på liv och död. Frågan om vem som egentligen är förövare och offer ställs på sin spets, och det blir snart tydligt att det inte finns några enkla svar.

Eld och djupa vatten är den femte delen i serien om psykologen Siri Bergman.

Presscitat:
"Systrarna Grebe-Träff är skickliga på att skapa isande spänning." - Ingalill Mosander, Aftonbladet
en gripande deckarhistoria Pia Lindestrand, BTJ
jag gillar Grebe och Träff: de är bra berättare. Lotta Olsson, DN
Grebe & Träff rör sig suveränt mellan denna verklighet och fiktion. De ger ord åt det som aldrig blir sagt. Ohygglig, samtidigt spännande läsning från första till sista sidan. med andra ord en angelägen historia. Ragnhild Oxhagen, Ölandsbladet
Det här är med andra ord en bra svensk deckare med precis lagom dos av allt och även om utsatta barn är ett rätt uttjatat tema i deckare, så är det tyvärr alltid aktuellt och många gånger är verkligheten för de utsatta barnen betydligt värre än det som beskrivs i deckarna. - Bloggbohemen


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone