Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Mitt år som nomad
Isbn: 978-91-7617-433-3
Förlag: Tukan Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: september 2015

E-bok

Mitt år som nomad

Många har lekt med tanken och många har lockats av idén, men få har kommit längre än så. Emil Sergel tog steget fullt ut. Han sålde allt, skaffade sig en surfbuss och gav sig ut på ett ett år långt livsexperiment som modern nomad.

Under de fyra ensammaste dagarna i mitt liv börjar jag fantisera om ett liv utan prylar, möbler och måsten. Om ett liv där jag lever enklare, jobbar mindre och lever mer. Ju mer jag tänker på det, desto mer inser jag att jag måste testa.

Om möjligheterna är oändliga, varför väljer då nästan alla att leva samma slags liv? Med bostadsrätt, fast jobb, banklån och fem veckors semester. Emil Sergel bestämmer sig istället för att leva som nomad under ett år. Ett uppbrott för att försöka hitta rätt i livet. Ett liv utan ett fast hem för att undersöka vad som händer. Ett år av valfrihet och upplevelser. Ett år där han kommer att utmana sina gränser och springa sitt försa ultramarathon, hångla med en bushpilot i den indonesiska djungeln samt lyckas tjäna ett par hundra tusen kronor på några veckor efter att precis ha beslutat sig för att inte jobba så mycket.

Emil Sergel är frilansjournalist och filmare med hel världen som arbetsplats, ofta med fokus på äventyr och friluftsliv. Han är uppväxt i den lilla byn Hackås i Jämtland, hem har alltid sökt kontrasterna i livet och känner sig lika hemma bland hipsters i Brooklyn som hos hundspannsförare i Jukkasjärvi.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone