Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Waterloo 1815
Isbn: 978-91-7545-267-8
Publisher: Historiska media
Category:
History
Accessible since: June 2015

E-book | 28 days for loan

Waterloo 1815

200 år sedan slaget vid Waterloo. Andrew Roberts har skrivit en modern och dramatisk skildring av det berömda fältslaget!

Det är försommar år 1815 – snart kommer ett av historiens mest berömda fältslag äga rum. 200 000 soldater har samlats i trakterna kring byn Waterloo i Belgien för att avgöra Europas öde. Napoleon är segerviss trots motståndarnas numerära övertag – hans taktik är att hålla den preussiska och de allierades arméer åtskilda för att kunna besegra dem var för sig. Detta är hans sista chans till en storpolitisk comeback.

Men Napoleon får snart känna på bakslag. Ett kraftigt skyfall förvandlar slagfältet till en lervälling vilket komplicerar hans framryckning. En oerfaren stabschef, ett oavsiktligt kavallerianfall och en mängd snabba, ogenomtänkta beslut gör att Napoleon får anledning att oroas. På kvällen den 18 juni 1815 sänder Napoleon ut sin sista reserv – det hittills obesegrade kejserliga gardet. Men några timmar senare flyr han hals över huvud från sitt högkvarter La Belle Alliance och de allierade, med Lord Wellington i spetsen, står som segrare.

Den brittiske historikern och författaren Andrew Roberts har utifrån ny forskning kartlagt det dramatiska slaget vid Waterloo. Hans skildring ger oss en politisk, strategisk och historisk bakgrund till fältslaget, och visar varför det blivit en så viktig historisk skiljelinje.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone