Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Spelaren
Isbn: 978-87-9324-071-1
Publisher: Viatone
Category:
Novels
Accessible since: May 2015
Narrator: Martin Halland
Length: {0} hours {1} minutes 5 hours 44 minutes

Audiobook | 28 days for loan

Spelaren

Alexej arbetar som informator hos en general, som befinner sig på en tysk kurort med sin familj. Han är förälskad i generalens styvdotter, Polina, och för att rädda henne ur ekonomisk knipa prövar han sin lycka i kasinot. Där drabbas han dock av speldjävulen, vilket får honom att glömma allt runt omkring – inklusive Polina.

Spelaren är förmodligen den roman i världen, som är mest känd för sin ingående skildring av spelandet som ett beroende. Ett beroende, som Dostojevskij själv led av under perioder (så till den grad att han under en tid inte ens kunde gå utanför hotellets dörrar, då till och med hans byxor var pantsatta). Men boken innehåller mycket annat och är även en spännande historia om komplicerad kärlek, sociala intriger, pengar och moraliskt förfall. Och som alltid i Dostojevskijs romaner skildras olika personligheter på ett träffande och djupgående psykologiskt sätt.

”Dostojevskijs besatthet skapade mästerverk. … Romanen Spelaren tillhör Dostojevskijs rappare; en nervig nedstigning i helvetet, kantad av svart humor och färgstarka karaktärer.” – Petter Karlsson, Expressen


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone