Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Sverige & svenskarna : 1000 saker du måste veta
Isbn: 978-91-4622-800-4
Förlag: Wahlström & Widstrand
Kategori:
Kulturhistoria
Tillgänglig sedan: december 2014

E-bok

Sverige & svenskarna : 1000 saker du måste veta

En guldgruva för vetgiriga och kalenderbitare

Sverige och svenskarna är en bok för dig som vill vara allmänbildad om Sverige - allt från historia, vetenskap och teknik till vad vi svenskar sysslar med på fritiden och vilken mat vi äter. Inflytelserika svenskar inom olika områden, epokgörande uppfinningar, framgångsrika konstnärer och de populäraste tv-programmen, allt får sin presentation.

Vad är det du behöver veta om Carolina Klüft, Carl Jularbo och Carl Larsson? Hur många Oscarsstatyetter fick Ingmar Bergman? När utkämpade vi vårt sista krig? När började vi dricka julmust? Vilket lag har vunnit flest SM-guld i fotboll? När låg ABBA etta på USA-listan? Vilka hundraser är populärast i Sverige?

Förutom att ge svar på många frågor erbjuder boken underhållande läsning med mängder av aha-upplevelser. Här finner du också annorlunda uppgifter om Sverige och svenskarna som är svåra att hitta någon annan stans. Kort sagt - här finns det mesta av allt, både för den kunskapstörstande och den som vill briljera i frågesport!

Lennart Tham (f 1949) är lexikograf och har medverkat som skribent och redaktör för ett flertal uppslagsverk och andra fackböcker.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone