Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Garnethill
Isbn: 978-91-7523-339-0
Publisher: HörOpp!
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: September 2014
Narrator: Viktoria Flodström
Length: 13 hours 2 minutes

Audiobook

Garnethill

»En av världens ledande deckarförfattare.« DN

Maureen ODonnell har haft ett problemfyllt liv: sexuella övergrepp, inlagd på mentalsjukhus, ett jobb som är rena återvändsgränden, och ett trassligt förhållande med den gifte terapeuten Douglas som hon precis är på väg att avsluta. Men någon hinner före. En morgon när Maureen vaknar upp bakfull och vacklar ut i vardagsrummet hittar hon sin älskare fastbunden i en stol och med halsen avskuren.
Glasgowpolisen betraktar henne som misstänkt, och till och med hennes egen familj verkar tro att hon är inblandad.

I panik börjar Maureen tvivla på sin egen version av händelseförloppet. Hon kartlägger Douglas sista dagar i livet och konfronteras med en fasansfull härva av lögner, våldtäkter och en mörklagd skandal vid den psykiatriska klinik där hon själv varit inlagd.
Patienterna på kliniken säger ingenting, och de hon pratar med i personalen verkar rädda. När ännu ett lemlästat lik återfinns inser Maureen att hon måste hitta mördaren om hon inte själv ska bli nästa offer
Garnethill är första boken i Denise Minas kritikerrosade Garnethill-trilogi, med den sargade Maureen ODonnell som huvudperson.

DENISE MINA [f. 1966 i Glasgow] är en brittisk kriminalförfattare. Debuten Garnethill belönades med The John Creasy Award för Bästa debutroman när den kom ut i original, och sedan dess har Denise Mina etablerat sig som ett av de absolut största namnen inom den moderna kriminallitteraturen.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone