Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Djupa oceaner
Isbn: 978-91-6375-877-5
Förlag: Vulkan Bokförlag
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: augusti 2014

E-bok

Djupa oceaner

Efter en lång sjömansbana har jag nu lyckats skriva ner en hel del av mina upplevelser direkt ur minnet. Resultatet har blivit en trilogi, Djupt Vatten, Djupa Hav och nu Djupa Oceaner.

Jag har haft förmånen att segla till sjöss under den tid då svensk sjöfartsnäring hade sin glansperiod, och vill därför genom mina böcker försöka bidra till att bevara denna stolta sjöfartskultur som snart kanske är ett minne blott.

Sjölivet var inte bara arbete, utan också en livsstil som kunde vara mycket dramatisk när vädrets makter satte oss på svåra prov. Samtidigt gav det mig många oförglömliga minnen som nu resulterat i dessa tre böcker.

Författaren

Leif Schönbeck har med sin sista bok i trilogin om sitt sjöliv återigen lyckats levandegöra sitt yrke som främst Båsen ombord i olika lastfartyg. Under sina många år som arbetsledare på däck delade han också frikostigt ut sina kunskaper i knopars ädla konst genom att hålla kurser ombord som var så uppskattat att alla som inte kunde ville vara med och lära sig!

Som styrman fortsatte han sedan sin långa yrkesbana för att slutligen gå iland för gott men ändå behålla närheten till sjön genom att under många år arbeta som Hamnbefäl i Helsingborgs hamn.

Eva Lundquist f.d. Telegrafist i Handelsflottan



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone