Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för När blodsbanden brister - omarbetad version
Isbn: 978-91-9816-760-3
Förlag: Junior & Senior Productions
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: juni 2014

E-bok

När blodsbanden brister - omarbetad version

Hanna var säker på att hon hade mött mannen i sitt liv. De gifte sig nio månader efter att de hade träffats. Veckorna innan bröllopet visade Peter upp sina aggressiva sidor och sitt onormala kontrollbehov. Hon gav, trots allt, äktenskapet en chans med tanke på barnet hon väntade. 

Efter två års äktenskap tvingas Hanna ge upp drömmen om kärnfamiljen. Hennes liv förvandlas till en riktig mardröm efter separationen. När Lukas börjar träffa sin pappa på egen hand mår han sämre och sämre. Vid tre års ålder kunde han sätta ord på, och berätta vad som faktiskt hände hemma hos Peter. Hanna tvingas lägga ett fasansfullt pussel.

Följ Hannas kamp för att skydda sitt barn, utan stöd från samhället.  

Denna upplaga är den uppdaterade versionen från maj 2014.

Sagt om boken:

"Boken är så spännande att jag sträckläste den. Den ger en skrämmande insikt om att svenska kvinnor och barn är rättslösa och utlämnade. Detta kan hända vem som helst, därför måste du läsa När blodsbanden brister."
Annika Sundbaum-Melin, journalist och författare 

"Som redaktör på amelia kommer jag i kontakt med livets baksidor. Smärtsamma berättelser, små och stora rop på hjälp och alla dessa fantastiska vardagshjältinnor som inte ger upp. En sådan är pseudonymen Hanna Svensson. Hon har skrivit en bok När blodsbanden brister som handlar om hennes kamp för att få rätten till sitt eget barn som utsatts för incest.
När jag läste boken blev jag rasande över långsamheten och tveksamheten hos de sociala myndigheterna. Sju år tog det för "Hanna" att få rätt. Den här boken har hon skrivit för att ge mod åt alla stackars mammor så att de ska orka gå den golgatavandring som det innebär att försöka få myndigheter att förstå att det handlar om ett barns bästa och inte om skilda kvinnors hämnd. Den rättslöshet som avslöjas i boken måste vi göra någonting åt. "Hanna" har dragit sitt strå till stacken, hon har skrivit en bok som jag hoppas att många läser, framför allt de som arbetar med vårdnadstvister. Bonus: är du nyfiken på hur en psykopatisk man kan charma sin omvärld, läs den här."
Amelia Adamo

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone