Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Baksmälla - Maffia
Isbn: 978-91-7553-995-9
Förlag: Förlaget Orda
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: december 2013

E-bok

Baksmälla - Maffia

Baksmälla

Första delen i serien om Kirre.

Visst var den förtidspensionerade bankrånaren Kirre tveksam när Janne och Tommy - två halvgalna knarkare - ville hälsa på, men de hade med sig en kasse med sprit och sen han slutat sin karriär som rånare försökte han döva ledan med alkohol. Hade han vetar att de på knappt en timme skulle vända upp och ner på hans lägen, råna ochmisshandla en langare och få dem alla tre dödsdömda skulle han aldrig öppnat dörren. Langaren arbetade för en knarkkung i Malmö och kunde Kirre inte hitta honom skulle han snart vara lika död som Janne.

"Författarens debutroman och en mycket intressant sådan. Språket för tankarna till Raymond Chandler. Spänningen hålls oavbrutet på topp fram till det överraskande slutet. Miljöskildringen är utmärkt." Bibliotekstjänst


Brottsplats Malmö är en serie romaner skrivna av kri­minologen Jörgen Hansen. De utspelas i ett mörkt och farligt Malmö med avstickare till ett Köpenhamn präglat av våld och brottslighet. Författaren besökte under sin tid som kriminolog Sverges största och bästa fängelser. Människorna han lärde känna och deras berättelser har präglat hans författarskap.

I Maffia får den före detta bankrånaren Kirre Oskarsson i uppdrag av Malmös största knarkligor att hitta den som mördat en av deras chefer. Mordet skedde utanför mc-gänget Black Warriors lokal, vilket inte bidrog till höja Kirres entusiasm inför uppdraget men ibland måste man inse att det finns erbjudanden som helt enkelt inte kan säga nej till.

 

"Jörgen Hansen har ett litterärt handlag med miljön som är beundransvärt, en kärvhet och lyskraft i skildringen som är en ren poesi. . . Kirres svåger Benny, den sublime psykopaten, är en figur med verklig resning, en galning och demon som färdas på livets väg som en bulldozer utan någon vid ratten.”  Ruth Halldén, Dagens Nyheter



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone